Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταγγελίες. Η νέα μας ενότητα για το Δημόσιο Συμφέρον και το Κοινό Καλό

Όποιος διαθέτει ένα στοιχειώδες κινητό, όσο παλιό και αν είναι, μπορεί να καταγράψει ποινικά κολάσιμες πράξεις που θα κριθούν από τους αρμόδιους φορείς.  

   Σήμερα παρουσιάζεται σε όλο τον κόσμο μια προσπάθεια που σαν σκέψη δομούνταν εδώ και χρόνια, σαν πραγμάτωση όμως έγινε προ ολίγων ημερών με την πολύτιμη βοήθεια ενός συμπολίτη μας που “μετάλλαξε” τη δομή του πάλαι ποτέ kontovazaina blogspot, στο πανέμορφο, χρηστικό και λειτουργικό σημερινό kontovazaina.gr που βλέπετε όλοι σας.


 Στη σελίδα kontovazaina.gr θα μπορείτε να κάνετε καταγγελίες επώνυμα ή και ανώνυμα αν για κάποιους

λόγους ανησυχείτε, για παρανομίες, αυθαιρεσίες έκνομες ενέργειες κλπ.

 Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δύο τρία πράγματα.

 Σε καμία των περιπτώσεων δεν πάμε να υποκαταστήσουμε το κράτος. Πάμε όμως να συμβάλουμε θετικά σε ένα κενό που αδιαμφισβήτητα υπάρχει και στην περιοχή μας. 

 Αυτό το κενό που προκαλείται από την απουσία (την ανυπαρξία, σύμφωνα με κάποιους) υπηρεσιών του κράτους. 

 Πάμε να συμβάλουμε με κινήσεις και ενέργειες που θα κρατήσουν τον τόπο μας καθαρό από όσους νομίζουν ότι μπορούν και κάνουν ότι θέλουν, ξεπερνώντας κάθε όριο ανοχής, νομιμότητας και δικαίου. Απ’ όσους – με τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους - διώχνουν από τον τόπο μας κάθε ικμάδα παραγωγικών πολιτών. 

 Απ’ όσους αποξενώνουν τον τόπο μας από απογόνους Κοντοβαζαινιτών που λένε ξεκάθαρα : “εκεί είναι απερίγραπτοι. Δεν ξαναπατάω”. 

 Απ’ όσους με τα καμώματά τους προκαλούν το σβήσιμο της χωριού μας και της εν γένει περιοχής μας.

Αναφορικά με τις επώνυμες καταγγελίες τα στοιχεία του καταγγέλλοντος θα παραμένουν επτασφράγιστα μυστικά ενώ τα καταγγελλόμενα, μαζί με τα στοιχεία θα παραδίδονται στις Αρμόδιες Αρχές για να πράξουν τις δικές του οφειλές έναντι του κράτους και της κοινωνίας. 

 
Οδηγίες για να γίνει μια καταγγελία :

Μπαίνοντας στο kontovazaina.gr από υπολογιστή επιλέγουμε το “καταγγελίες”

Μπαίνοντας στο kontovazaina.gr από κινητό επιλέγουμε το “περισσότερα” και μετά το “καταγγελίες”

 

Στο παράθυρο που ανοίγει (στο http://www.kontovazaina.gr/p/blog-page_18.html) -κάτω από το κείμενο- υπάρχει η φόρμα της καταγγελίας σας.
Στόχος μας είναι να συμβάλουμε για το Κοινό Καλό και για κάνουμε το χωριό μας, την Γορτυνία μας αυτό που ήταν αρχέγονα. Τόπος ζωής, ανάσας και δημιουργίας.

Τόπο που θα καμαρώνει ο καθείς ντόπιος, επισκέπτης και φίλος που θα απολαμβάνει τη φύση, τα δώρα της, την ηρεμία και τα χώματα που κατά το παρελθόν (σ.σ. προ πολλών εκατοντάδων ετών) λέγονταν : Et in Arcadia ego.

Τόπος που οι ντόπιοι θα εργάζονται και θα ζουν χωρίς το φόβο που σπέρνουν “ορισμένοι”.

Κάναμε ότι κάνουν κι άλλοι τόποι στην Ελλάδα και στην υφήλιο. Όπως επί παραδείγματι :
iguru.gr DDoSecrets Collective το άλλο WikiLeaks ;
SecNews.gr Whistleblowing: Η ασφαλής πλατφόρμα καταγγελιών του SecNews
και πολλοί άλλοι.


Αντί επιλόγου.

Θα συνεχίσουμε τα έργα μας.  
Εν συντομία αναφέρουμε ότι θα συνεχίσουμε κλείνοντας ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ, που θα προκαλέσουν χαρά και λύτρωση στους νοικοκυραίους και στους αγνούς ανθρώπους, ενώ στους άλλους ...
Σύντομα περισσότερα νέα μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η