Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Που βρίσκομαι - χάρτης - πως έρχεσαι

Έχεις πολλούς τρόπους πρόσβασης. 
1. Από Τρίπολη 117 χλμ (μέσω Βυτίνας - Λαγκαδίων Τροπαίων Βάχλιας - Δήμητρας),
2. Από Τρίπολη 82 χλμ (πριν τη Βυτίνα στρίβουμε δεξιά με κατεύθυνση προς Καλάβρυτα - Σπήλαια Λιμνών, αριστερά στην διχάλα προς Πάος, στην Ε.Ο. 111. Μετά το Πάος 200 μέτρα, στρίβεις αριστερά και ανεβαίνεις στο Αφροδίσιο Όρος 8 χλμ, φτάνεις στην κορυφή όπου βρίσκεται ο Ναός της Ερυκίνης Αφροδίτης και του Διός και ο νεότερος του Αγίου Πέτρου, ο οποίος χτίστηκε με υλικά από τους Αρχαίους). Κατεβαίνεις 4 χλμ και έφτασες.
3. Από Πύργο 82 χλμ, μέσω της Εθνικής οδού Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας - Πύργου, αριστερά στο χωριό Τουμπίτσι, περνάς από την πύλη του εργοστασίου του Λάδωνα και από το γεφύρι του Λάδωνα, Βούτσι, Κοντοβάζαινα.
4. Από Πάτρα 80 χλμ, μέσω της Ε.Ο. 111 και με κατεύθυνση προς Πάος - Κοντοβάζαινα
5. Από Καλάβρυτα μέσω της Ε.Ο. 111

Για μεγέθυνση στην φωτογραφία, κάνουμε αριστερό "κλικ" επάνω της
Όλοι οι δρόμοι είναι ασφάλτινοι και οι διαδρομές γραφικότατες.

Για τους έχοντες GPS : Our coordinates are : 
Γεωγραφικό μήκος:37°47'48.02"Β          
Γεωγραφικό πλάτος:21°53'56.30"Α 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η