Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χρήσιμες πληροφορίες


Χρήσιμα τηλέφωνα



Πυροσβεστική Υπηρεσία : 199
ΕΚΑΒ : 166
Άμεσος Δράση : 100

Αστυνομικό τμήμα Τροπαίων : 27970 22210
Κέντρο Υγείας Τροπαίων : 27970-22701-3
Νοσοκομείο Τρίπολης : (ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ) 2710-238542-5
Δημαρχείο Δημητσάνας : (ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ) 2795-360330
Κ.Ε.Π. Κοντοβαζαίνης : (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΗΣ) 2797-360001
Δ.Ε.Η. Λαγκαδίων : 27950-43209
Κ.Τ.Ε.Λ. Τριπόλεως : 2710-222560
Κ.Τ.Ε.Λ. ΤΡΟΠΑΙΩΝ : 27970-22214
ΙΚΑ ΤΡΟΠΑΙΩΝ : 27970-22333


Ο καιρός στην Κοντοβάζαινα


κάντε κλικ στον δεσμό : www.k24.net
και στον δεσμό : https://www.okairos.gr/

Ταχυδρομικός κώδικας


220 15



Διαθέτω :


Χαρακτηρισμό παραδοσιακού χωριού : ναι
Νερά : άπειρα. Πολλές φυσικές πηγές και παραδοσιακές βρύσες
Εκκλησίες : περί τις 20
Μόνιμοι κάτοικοι : εγγεγραμμένοι 322 Πραγματικά μόνιμοι κάτοικοι περί τους 150
Υψόμετρο : Μέσος όρος (πάνω - κάτω χωριού) 700 m
Αρχαιότητες : ναι
Νηπιαγωγείο : ναι
Δημοτικό : ναι
Γυμνάσιο : όχι (είχαμε αλλά το έκλεισαν)
Γήπεδο Μπάσκετ : ναι
Γήπεδο ποδοσφαίρου : ναι, με συνθετικό χλοοτάπητα 
Κεντρικό Ναό : Αγία Τριάδα
Πανηγύρι : 15 Αυγούστου
Παραδοσιακό καφενείο : ναι
Καφετέρια : ναι
Ταβέρνα : ναι
Τουριστικά καταλύματα : σύντομα ..., αλλά υπάρχουν ήδη δωμάτια ...
Παραδοσιακά προϊόντα : ναι
Παντοπωλείο : ναι
Τράπεζες - Δημόσιες υπηρεσίες : ΕΛ.ΤΑ. - Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο - Κ.Ε.Π. (είχαμε αλλά τα έκλεισαν)
Off road διαδρομές : ατέλειωτες, για trial, eduro και 4χ4
Κωπηλασία - κανό - καγιάκ : στη λίμνη του Λάδωνα (περίπου 30 λεπτά οδήγησης)
Ιατρείο - φαρμακείο : στα Τρόπαια (περίπου 25 λεπτά οδήγησης)
Σπήλαια : Λιμνών (περίπου 25 λεπτά οδήγησης)

Σημείωση : τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και το internet αυτών έχουν απροβλημάτιστη λειτουργία, σήμα 10/10, με ταχύτητες 4G .

Απροβλημάτιστα λειτουργούν και τα δίκτυα ADSL - VDSL της Cosmote, παρέχοντας υψηλές ταχύτητες σύνδεσης με το διαδίκτυο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η