Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φωτογραφίες μου

Ιερό - Μαντείο Αφροδίτης Ερυκίνης



Ιερό - Μαντείο Αφροδίτης Ερυκίνης



Ιερό - Μαντείο Αφροδίτης Ερυκίνης



Ιερό - Μαντείο Αφροδίτης Ερυκίνης



Ιερό - Μαντείο Αφροδίτης Ερυκίνης



Η θέα από το Ιερό - Μαντείο Αφροδίτης Ερυκίνης



Ιερό - Μαντείο Αφροδίτης Ερυκίνης και Άγ. Πέτρος

Άη Γιάννης


Γεφυράκι στο Πάος
Διοικητήριο, Σχολείο, Αγία Τριάδα


Αγία Τριάδα
7 Μαΐου 2013 στο γήπεδο το χωριού μας


9 Μαΐου 2013 λίγα μέτρα πριν το χωριό


9 Μαΐου 2013 τα όρια του Δήμου που χάθηκε
Ράχη
Η δημογραφική φυσιογνωμία του Δήμου Κοντοβάζαινας το 1700


Η μία εκ των εισόδων του Χωριού μας
Ρέμα
Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου

Στιγμιότυπο

Στιγμιότυπο
Χλιά Βρύση
Νερόμυλος
Εξωκλήσι Αγίου Πνεύματος


Ι. Ν. Αγίου Νικολάου (του 1826)


Άγιος Πέτρος - Ιερό Αφροδίτης Ερυκίνης


Λίμνη Λάδωνος


Κισσός (ανέβασμα Αφροδισίου Όρους)



Διοικητήριο  και αθλητικοί χώροι 


Άποψη των τοιχών του Ιερού της Αφορδίτης Ερυκίνης


Ιερό Αφροδίτης Ερυκίνης  και Άγιος Πέτρος


Κάτω Χωριό (αγορά) - Κάστρο




Ιερά Μονή Παναγίας Κλειβωκάς


Προς Νερουλιά


Ένα από τα σοκάκια


Λίμνη Λάδωνος
Ρέμα



Ρέμα


Ρέμα


Κάτω Χωριό (αγορά) - Κάστρο


Κοσωνός


Ιερό Αφροδίτης Ερυκίνης και Άγιος Πέτρος


Άποψη Κοντοβάζαινας από την είσοδο από Δήμητρα




Γεφύρι Νερουλιά - ρέμα


Νερουλιά


Ρέμα


Αγία Παρασκευή Φραγκάλωνο


Ρέμα 


 
Χιονισμένο στιγμιότυπο Αγίας Τριάδας


Ι. Ν. Μεταμόρφωσης Σωτήρος


Οικογένεια Αδελφών Λαμπρόπουλου


Χιονισμένη άποψη Κάτω χωριού - Κάστρο


Χιονισμένος Κοσωνός


Χιονισμένη άποψη Σχολείου και Διοικητηρίου


Στιγμιότυπο στο λιώσιμο του χιονιού


Χιονισμένο τοπίο στο Πάνω Χωριό


 
Βρύση στον Άγιο Πέτρο


Στιγμιότυπο χιονισμένο 


Χλιά Βρύση 


άγρια τριανταφυλλιά 


Σημείο του χθες, ενδεχομένως και του αύριο ....



Ρέμα


άποψη Κάτω Χωριού


Ανθισμένη ροδιά
Αφροδίσιο όρος
Χλιάβρυση 2015


Εορτασμού και λιτανεία Αγίου Γεωργίου 2015


"Μπούλες" στο Νερόμυλος cafe




Μποβίσιος


Μποβίσιος
31-12-2015


31-12-2015


31-12-2015
18-1-2016


18-1-2016


18-1-2016
18-1-2016
20-1-2016


20-1-2016


20-1-2016


20-1-2016
Άποψη του χωριού


Τεχνητή λίμνη Λάδωνα

Τεχνητή λίμνη Λάδωνα

Τεχνητή λίμνη Λάδωνα

Τεχνητή λίμνη Λάδωνα

Τεχνητή λίμνη Λάδωνα

Τεχνητή λίμνη Λάδωνα

Τεχνητή λίμνη Λάδωνα

Προσθήκη λεζάντας

Τεχνητή λίμνη Λάδωνα

24-3-2014

25-3-2016

Επί τω έργω

















































































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η