Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παραμονές Χριστουγέννων 2013 και Πρωτοχρονιάς 2014. Ε, και ;

Δεν πάνε και τόσο πολλά χρόνια από τότε που οι γιορτάρες μέρες αποτελούσαν σημείο αναφοράς για την οικογένεια και τις παρέες.

Ημέρες που έδιναν φόρτιση στον νου για όλο τον υπόλοιπο χρόνο, έτσι ώστε ο άνθρωπος να βαστάει γερά στα δύσκολα και να περιμένει ταυτόχρονα τις επόμενες εορτές, έτσι ώστε να δει ξανά τα μέρη του, να πάει να βάλει ένα κερί στους τάφους δικών και φίλων, να καπνίσει λίγο το τζάκι του, ή ακόμη και να παίξει και καμία δηλωτή με τους αγαπημένους φίλους του στο καφενείο του χωριού του.

Το παράδοξο είναι πως φρόντισαν μερικοί, κιοτήδες και πουλημένοι, αργόσχολοι και ανεπάγγελτοι να διαλυθούν τα πάντα και μέσα σε όλα αυτά, τα έτη 2007 - 2008 ή ακόμη και το 2009 να μοιάζουν σαν να έχουν περάσει αιώνες από τότε.

Μέσα σε αυτά τα ελάχιστα -αριθμητικά- χρόνια όπου ένα νεογέννητο παιδάκι του 2009 σήμερα είναι απλά 4 ετών, έγιναν (και γίνονται καθημερινά στον τόπο μας) πράγματα, όχι μόνο πρωτόγνωρα, αλλά και καταστροφικά. Οικογένειες ξεκληρίστηκαν πηγαίνοντας ο ανθός της Ελληνικής κοινωνίας με 50 ευρώ στην τσέπη στα ξένα για να βρουν έναν μεροκάματο, άνθρωποι δεν άντεξαν και έβαλαν τέλος στην ζωή τους. Άνθρωποι που δεν εργάζονται, ούτε καν δουλεύουν αλλά απλά απασχολούνται για ένα κομμάτι ψωμί κάθε 100 μέρες και θεωρούνται από το σύστημα ως μη άνεργοι, έγιναν η πραγματικότητα στον εργασιακό χώρο.

Ταυτόχρονα δε, ΚΑΘ΄ ΟΛΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ φορολογήσεις των πάντων !!!!!


Από την άλλη πλευρά, η ... ευδαιμονία αριθμών, πλεονασμάτων και ... απόψεων πως "πλησιάζουμε στην έξοδο του τούνελ" που προτάσσουν οι κυβερνώντες (αλήθεια, αυτή την εντολή τους έδωσε ο Λαός στις εκλογές του 6ου/2012 ;;;).
Μη σε παραξενεύουν όμως όλα αυτά. Η ίδια ακριβώς έκφραση ακούγεται από τους ομολόγους των εδώ στην Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία κ.λπ. (: βγαίνουμε από το τούνελ). Τα ίδια λένε παντού. Ένα "βιβλιαράκι" έχουν και το διαβάζουν ανά την Γη όλοι οι πουλημένοι. Τρανό παράδειγμα η Ιταλία όπου δεν ανατέθηκε ΠΟΤΕ η διερεύνηση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον Πέπε Γκρίλο, αλλά στον ... τεχνοκράτη Λέτα. Εντάξει και εμείς είχαμε τον παπαδήμο μας .....

Μα, θα σκεφτείς, τι κοινό έχουν όλοι αυτοί ; Απλό αγαπημένε συμπατριώτη. Είναι ή υπήρξαν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ υπάλληλοι μεγάλων τραπεζικών παγκόσμιων ιδρυμάτων. Και οι ... δικοί μας και οι ομόλογοί τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης των Πολιτισμών. Είναι άτομα "γυμνά" από ψυχή και ανθρώπινες αισθήσεις, και το μόνο που τους νοιάζει είναι η καλοπέρασή τους και το ραχάτι τους.

Καθημερινά προσπαθούν μέσω των φαλιρισμένων μεν, υπαρκτών δε τηλεοπτικών τους καναλιών (που υφίστανται με λεφτά δικά μας !!) να σε πείσουν πως είναι λογικό να πληρώνεις ενοίκιο για το σπίτι σου, φόρο για το χωράφι σου, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ παντελώς για το τι προβλέπει το Σύνταγμα !!!

Πάνε να μας πείσουν πως είναι έκτακτη περίσταση. Ναι είναι, αλλά γι αυτούς που δημιούργησαν τα σημερινά και θέλουν να μας πείσουν πως ευθυνόμαστε εμείς !!! Οι δημιουργοί των προβλημάτων πάνε να ... λύσουν τα προβλήματα. Σου φαίνεται λογικό ; E, όχι βέβαια !!!


Ας μη μακρηγορώ τώρα που είναι Άγιες Μέρες και θα έπρεπε να είμαστε όλοι μας χαρωποί, μα, ας ευχηθούμε όλοι μας να είναι η τελευταία χρονιά που υποκείμενα κλέβουν το σήμερα της γενιάς μας και το αύριο των παιδιών μας. Ας σταθούμε δίπλα -όσο μπορούμε- σε κάθε έναν που του λείπει από το τραπέζι του ακόμη και ο ένας κουραμπιές ή το ένα μελομακάρονο.

Ας δώσουμε ένα πιάτο φαγητό (στα κρυφά για να μη τον φέρουμε σε δύσκολη θέση) στον κάθε γείτονα που του λείπουν τα πάντα. Ας κάνουμε λίγη παρέα στα γερόντια που πλήρωναν μια ζωή στους ασφαλιστικούς τους οργανισμούς για ... να πρέπει να πληρώσουν για να τους κοιτάξει ιατρός ή θα πρέπει να περιμένουν 3-4-5 ώρες στα εξωτερικά (όπου υπάρχουν ακόμη) ιατρεία νοσοκομείων.

Τέλος, ας δείξουμε την "αγάπη" μας σε κάθε τενεκέ που θα προσπαθήσει να μας πείσει πως όλα αυτά γίνονται για το καλό μας και θα μας το πει ντυμένος με αλπακά (χιλιάδων ευρώ) οδηγώντας το Ι.Χ. που του πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ τα καύσιμα και το ίδιο το Ι.Χ. (και με τζιν να τους δεις ντυμένους, να ξέρεις πως κάνει πάνω από 100 euro το κομμάτι).

Ας μη ξεχνάμε όλοι πως τίποτα δεν είναι ισχυρότερο από ΕΜΑΣ, αρκεί να το θυμηθούμε και να νοιώσουμε όπως ένοιωθαν 200 χρόνια πιο πριν οι Έλληνες.
Και μη ξεχνά κανείς. Όταν είμαστε στο παραβάν των εκλογών είμαστε ΕΜΕΙΣ, ο φάκελος και το σωστό ψηφοδέλτιο και όχι αυτό που μας έδωσαν για να ρίξουμε !!!!!

Υ.Γ. οι φωτογραφίες των γιορτινών κουραμπιέδων και των μελομακάρονων είναι από την σελίδα της αγαπημένης μας Συμπατριώτισσας Σούλας Αλεξοπούλου, που έχει το profil Σούλα Κοντοβάζαινα. Χρόνια πολλά στην ίδια, στον σύζυγό της τον Βασίλη, το παιδάκι τους τον Παναγιώτη, αλλά και σε κάθε έναν Έλληνα που βάζει την Πατρίδα του, μπροστά από οτιδήποτε (πόσο περισσότερο από ... κόμματα και κομματάρχες).

Ο Θεός βοηθός σε ότι γίνει και Καλή Χρονιά να έχουμε και ... καλή Ανάσταση.

Γ.Θ.Κ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η