Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Κοντοβάζαινα στο Android

Συμπατριώτες και φίλοι της Κοντοβάζαινας, εδώ πλέον θα βρίσκεται το .apk με το οποίο θα μπορούμε να έχουμε άμεσα στο κινητό μας τον χώρο του χωριού μας. 

Δεν κρίναμε σκόπιμο να το ανεβάσουμε την εφαρμογή στο google play όχι τόσο για το κόστος (25 €) αλλά διότι θεωρούμε πως η εφαρμογή λειτουργεί επικουρικά στο όμορφο χωριό μας και όχι ως "κράχτης". Αυτονόητο είναι πως η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν. 
Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάστε την εφαρμογή, απ΄ευθείας από το
αρχείο μας κάνοντας "κλικ" εδώ και εδώ.
Επιπλέον, μπορείτε να την κατεβάσετε από το QR δεξιά επάνω στην σελίδα μας. Έτσι θα έχουμε στο κινητό μας, δίπλα στις αγαπημένες μας εφαρμογές, ότι αγαπάμε και σκεφτόμαστε με πάθος, κάθε στιγμή.

Σημείωση : Λόγω του ότι η εφαρμογή δεν έχει "διέλθει" μέσω του google play, ενδεχομένως να πρέπει να κάνετε τις εξής ρυθμίσεις αν σας εμφανιστεί μήνυμα σφάλματος : η εφαρμογή αποκλείστηκε :

  1. επιλέγουμε το "ρυθμίσεις" (settings)
  2. στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγουμε στο "άγνωστες πηγές" το "επέτρεψε" (καθώς γνωστή πηγή θεωρείται μόνο το google play).
Τέλος, η εφαρμογή έχει ελεγχθεί με το κορυφαίο Bit Defender καθώς και με εργαλείο της για την πιθανή ύπαρξη ιού και βρέθηκε καθαρή.
 

 
Η ιδέα στηρίχτηκε στο ότι δεν είναι δυνατό να έχουν "εφαρμογές" η NASA, το CNN κ.λπ. και να μην έχει η Κοντοβάζαινα μας :)
Η παρέα του Κοντοβάζαινα θα επανέλθει με περισσότερα "καλούδια" και με εκπλήξεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η