Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο επικίνδυνος και τρομακτικός τρόπος σκέψης

Παρακαλούνται οι δημοσιογράφοι που ανακάλυψαν μόλις τώρα τον "τρομακτικό δρόμο της Γορτυνίας" να σκεφτούν πως από αυτόν τον δρόμο πάνε και επιστρέφουν γρήγορα οι συγγενείς και οι φίλοι της Κοντοβάζαινας, από αυτόν τον δρόμο πάνε στο νοσοκομείο της Τρίπολης, από αυτόν τον δρόμο η απόσταση Τρίπολη - Κοντοβάζαινα δεν είναι 2 1/2 έως 3 ώρες (μέσω Τροπαίων ή παραλίμνια του Λάδωνα), αλλά μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά.

Επίσης μιας και ανακάλυψαν (1-2 μήνες προ των εκλογών) τον "τρομακτικό" δρόμο, ας τους πω εγώ ως μεγαλύτερος πως στον συγκεκριμένο δρόμο έχουν συμβεί 2 τροχαία δυστυχήματα (και όχι στο ανέβασμα του δρόμου, κατά την φορά που κινείται το ΙΧ του video, αλλά στο "πέσιμο" από την κορυψή προς την Κοντοβάζαινα) και για αυτά τα δύο, ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ μπορούμε να συζητήσουμε τους λόγους της πρόκλησης αυτών (των δυστυχημάτων).

Τέλος, ναι, υπάρχουν καταπονήσεις στο οδόστρωμα, μα έτσι και ανάλογα υπάρχουν σε όλα τα επαρχιακά δίκτυα σε όλο τον κόσμο, όταν αυτά βρίσκονται σε σημαντικά υψόμετρα που "δέχονται" όγκους χιονιού και βροχόπτωσης όλο τον χειμώνα.

Ναι ! Σαφώς θα έπρεπε να υπάρχουν μπάρες, αλλά μήπως δεν έπρεπε (και βάσει ακόμη αυτού του Ευρωπαϊκού Δικαίου) να υπάρχει και φωτισμός ΣΕ ΟΛΟ το μήκος των Εθνικών Οδών ;

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους πως οι όποιες μικροκομματικές εκφράσεις, υπολείπονται των αναγκών. Και αυτές οι "ανάγκες" αγκαλιάζουν την Χώρα όλη και όχι μόνο τον "επικίνδυνο" νεοαποκαλυφθέντα δρόμο. Και για αυτό, ο κόσμος, προ της ψήφου του θα πρέπει να σκεφτεί ΚΑΛΑ !!!

Υ.γ. Οι .... ανεξάρτητα κατερχόμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι, είτε είναι θιασώτες των SS του παρελθόντος (που προσπαθούν να νεκραναστήσουν),  είτε είναι κυβερνητικά στηριζόμενοι, είτε πατούν και στις δύο βάρκες, καλά θα κάνουν (είτε πετάνε στα ... σύννεφα, είτε όχι) να προσγειωθούν και να μη προσπαθούν να παραμυθιάσουν τον κόσμο, καθώς ο κόσμος ξέρει !
Και θα μάθει περισσότερα !

Αφορμή μου για τα ανωτέρω μου δόθηκε από αυτήν την ανάρτηση και η άποψή μου ΔΕΝ αφορά τον εισαγγελάτο :  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=283486&catid=6

Ένας που δεν πολιτεύεται, αλλά παίρνει θέση όταν πρέπει.

Γιώργος Θ. Κανελλάκης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η