Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προφανώς κάτι δεν σχεδιάστηκε ή δεν υλοποιήθηκε καλά

15-8-2016
Η αλήθεια έχει πάρα πολλούς τρόπους έκφρασης. Παραδείγματος χάρη, άλλη είναι η αλήθεια που λέγεται κάποιες φορές  και άλλη είναι εκείνη που ισχύει. Στις πιο κάτω φωτογραφίες είναι η αλήθεια που επικρατούσε την 15-16-17 Αυγούστου 2016 στο χωριό μας και όχι εκείνη που διαφημιζόταν από διάφορους και διάφορα μέσα.

Ναι, θα καταλάβω πως εκείνες οι ημέρες ήταν Άγιες για όλους, όπως και για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, όμως ήταν παράδοξο που, ενώ κάποια σημεία του χωριού ήταν καθαρά από σκουπίδια, κάποια άλλα δεν
ήταν. Και αυτό την ώρα που το χωριό μας ήταν γεμάτο από επισκέπτες. 


15-8-2016
16-8-2016

16-8-2016
17-8-2016

17-8-2016
Βασίλης Χίτος
Για την μεταφορά του ανωτέρω, Γιώργος Θ. Κανελλάκης.
 
Σημ. Γ.Θ.Κ. : Δοθείσης αφορμής του ανωτέρω, θα ήθελα να προσθέσω μια σημαντική παράμετρο. Εκείνη που περιγράφει τι θα μπορούσε να συμβεί ή τι συνέβη τις Άγιες Μέρες της Παναγιάς, σε άλλους Δήμους. 
Όπως φερ'  ειπείν στο Δήμο Βέροιας όπου, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκεί Δήμου : "Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω της αργίας τη Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016, ημέρα εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τροποποιείται η λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου και η αποκομιδή των αποβλήτων σε όλο το Δήμο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016, ενώ την  Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 μόνο στο Κέντρο της Βέροιας, όπου λειτουργούν τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και στους οικισμούς  που θα πραγματοποιηθούν ιδιαίτερου χαρακτήρα εορταστικές εκδηλώσεις".

Ελπίζοντας και επιζητώντας το καλύτερο για τα Μέρη μας όπου κατοικούν σπάνιοι και θεσπέσιοι πληθυσμοί, από αρχαιοτάτων χρόνων, καλή συνέχεια σε όλο τον κόσμο. Τι εννοώ ; Μείνετε εδώ και θα δείτε τις επόμενες ώρες.

Γ.Θ.Κ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η