Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναφορικά με τη λήψη ψηφιακών καναλιών στην Κοντοβάζαινα

Εδώ και αρκετό καιρό η ψηφιακή εικόνα των τηλεοπτικών καναλιών είναι γεγονός και στην περιοχή μας. Δοθείσης ευκαιρίας και μετά από σχετικές σας ερωτήσεις και κατόπιν ερωτήσεων μας σε τεχνικούς και ειδικούς, σας γνωρίζουμε τα εξής :

Η περιοχή της Κοντοβάζαινας εξυπηρετείται από 2 αναμεταδότες της Digea που βρίσκονται στην Ηλεία. 

Αναλυτικότερα, ο ένας αναμεταδότης βρίσκεται στην περιοχή "Φραγκαπήδημα" (Β, ΒΔ του Πύργου) και είναι τοποθετημένος σε υψόμετρο 290 μέτρων όπως φαίνεται εδώ και ο άλλος στην περιοχή "Σμέρνα" (Νότια των Κρεστένων και της Αρχαίας Ολυμπίας) σε υψόμετρο 735 μέτρων όπως φαίνεται εδώ

Με δεδομένη την ιδιομορφία του ψηφιακού σήματος που είναι κατά πιο εκλεπτυσμένο σε σχέση με το παλιότερο, το αναλογικό, για να πιάσουμε σήμα χρειαζόμαστε :

  1. κεραία UHF σύγχρονη, μεγάλης απολαβής 
  2. ενισχυτή σήματος Tv και ενδεχομένως ΚΑΙ
  3. ενισχυτή γραμμής (σαν αυτόν εδώ) πλησίον της Tv μας (αν ο ενισχυτής που έχουμε ή που θα αγοράσουμε) είναι εξωτερικός - για κεντρικές εγκαταστάσεις (σαν αυτόν εδώ).
Σημειώνουμε ότι, πιο πρακτικός για τα δεδομένα των σπιτιών μας που έχουν 1 ή 2 τηλεοράσεις, είναι ο ενισχυτής ιστού που απαρτίζεται από 2 τμήματα (βλέπε παράδειγμα εδώ). Το εξωτερικό (μίκτης), στον ιστό της κεραίας και το εσωτερικό που είναι το τροφοδοτικό και βρίσκεται δίπλα στην Tv μας.
Σε γενικές γραμμές και μη επιθυμώντας να σας ταλαιπωρήσουμε με τεχνικές λεπτομέρειες καταλήγουμε στα εξής : 
  • η κεραία μας θα πρέπει να "κοιτάζει" προς την Ηλεία (στρέφοντάς την σιγά - σιγά, δεξιά-αριστερά, μέχρι να πιάσουμε το πιο ισχυρό σήμα
  • η κεραία μας θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας 
  • αν στρέψουμε την κεραία μας προς τα ψηφιακά κανάλια τότε, στα τοπικά που εκπέμπουν από το "κάστρο" σε αναλογική διαμόργωση, που πυκνά συχνά έχουν προβλήματα (ελάχιστος ήχος ή/και καθόλου, ξεθωριασμένα χρώματα, "χιόνι" κλπ) θα παρουσιάζεται κακή ποιότητα εικόνας, αλλά θα έχουμε το κέρδος της αψεγάδιαστης ψηφιακής λήψης 34 καναλιών.
  • το ψηφιακό σήμα επηρεάζεται από τις κακές καιρικές συνθήκες λόγω της μεγάλης απόστασης από τους αναμεταδότες και λόγω γεομορφικών αντανακλάσεων (βουνά-χαράδρες) και ίσως να έχουμε παύση της λήψης του ή "σπάσιμο" στην λήψη του ψηφιακού σταθμού.
  • τέλος θα πρέπει να τονισθεί κάτι ακόμη. Υπάρχει περίπτωση σε διπλανά σπίτια το ένα να πιάνει και το άλλο όχι. Αυτό οφείλεται στο αν το ένα σπίτι έχει ανοικτό ορίζοντα μπροστά του και πιάνει το σήμα των αναμεταδοτών ενώ στο άλλο σπίτι να παρεμβάλλεται βουνό, βράχος μεγάλος, δέντρο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η