Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πόση ξεφτίλα αντέχεις Πατριώτη μου ;

Πόση ξεφτίλα ακόμη αντέχεις Πατριώτη μου ;
Πόσο ακόμη μπορείς να σκύψεις ;

Για πόσο ακόμη θα περιμένεις να σου "βολέψει" το παιδί ο δήμαρχος και ο βουλευτής ;
Για πόσο ακόμη θα προσδοκάς να μην ακουμπήσει το σπιτικό σου ο ζόφος ;

Δεν έχεις αντιληφθεί ακόμη τι συμβαίνει βρε άνθρωπε ; Μας κόβουν σε κομμάτια, μας ξεπουλάνε, ασελγούν πάνω στα μέλη της φαμίλιας σου. Σε εσένα. Στην Πατρίδα μας.

Σε φτύνουν στα μούτρα βρε άνθρωπε μου καθημερινά.


Σε σφυρηλατούν με λόγια παχιά ; Όχι ! Σε βομβαρδίζουν με δεκάδες 


μέτρα που μειώνουν συνεχώς την ελευθερία και την ύπαρξή σου !
Σε παρακαλώ πριν να είναι πολύ αργά ξύπνα, στάσου στα πόδια σου. Αφυπνίσου και απαίτησε.

Μην επαιτείς πλέον τίποτα.
Απαίτησε την αξιοπρέπεια που σου ανήκει και σε κάνουν να πιστεύεις πως τους ανήκει και πως μπορούν να την χρησιμοποιούν ως ... παλιόχαρτο λερωμένο ....

Ξύπνα ρε Έλληνα επιτέλους.

Δες την Ελληνική σημαία που έχεις στο συρτάρι σου, δες μια φωτογραφία σου όταν ήσουν μικρός και ντυμένος ως Τσολιαδάκι, δες ένα βιβλίο με τους Ήρωες του '21 και αφυπνίσου.

Αυτοί φοβούνται. Αυτοί πάνε και στην τουαλέτα με μια διμοιρία ΜΑΤ.

Αυτοί που με ... ορθογραφημένα κείμενα και λόγια παρμένα από βιβλία "γνωμικών" σε κάνουν, όντες ντυμένοι με πανάκριβα κοστούμια που φοράνε (αγορασμένα από τους μισθούς που τους δίνεις) να νιώθεις υποτελής και "τίποτα". Αυτοί που τις σπουδές τους στις σχολές τις χρησιμοποιούν ως εργαλείο υποδούλωσης ΜΑΣ. Θες να είσαι ένα "τίποτα" που περιμένει το μοιραίο ;

Το θέλεις ή ΟΧΙ ;

Αποφάσισε. Αποφάσισε γρήγορα !!!!

Γ.Θ.Κ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η