Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα 9 & 10 Αυγούστου 2014

Το Φεστιβάλ της Λίμνης Λάδωνα επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στις 9 και 10 Αυγούστου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Γορτυνίας και μας προσκαλεί να γιορτάσουμε την αυγουστιάτικη πανσέληνο με πολλή μουσική και να διανυκτερεύσουμε στην ειδυλλιακή αρκαδική λίμνη!
Σημαντικοί μουσικοί όπως ο Νίκος Ξυδάκης, η Βασιλική Καρακώστα, ο Στάθης Δρογώσης, ο Βασίλης Βασιλάτος με την ορχήστρα του και οι Salto Mortale θα δώσουν το παρόν στο Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα. Βόλτες με ποδήλατα γύρω απο τη λίμνη, καγιάκ, προβολές ταινιών και απρόσμενοι μουσικοί αυτοσχεδιασμοί θα μας κρατήσουν ξάγρυπνους στην πιο μαγευτική πανσέληνο του χρόνου. Πάρτε τις σκηνές σας και σας περιμένουμε!

Το υποβλητικό τοπίο της λίμνης του Λάδωνα που δημιουργήθηκε από τεχνητό φράγμα σε χαράδρα βουνών αποτελεί έναν σημαντικό βιότοπο της Πελοποννήσου.

Ο Λάδωνας, είναι ένας από τους αρχαιότερους, θεοποιημένους και
πολυτραγουδισμένους ποταμούς της Πελοποννήσου, τόπος συνάντησης και σύγκρουσης θεών και ανθρώπων. Εκεί ο Πάνας είδε και αγάπησε για πρώτη φορά την πανέμορφη νύμφη Σύριγγα, κόρη του ποτάμιου θεού Λάδωνα, που για να του ξεφύγει και να σωθεί ζήτησε απ' τον πατέρα της να τη μεταμορφώσει σε καλάμι. Τότε ο Πάνας έκοψε μερικά καλάμια και έφτιαξε την σύριγγα, ένα μουσικό όργανο που χρησιμοποιούσε μόνο αυτός για να την έχει πάντα κοντά του. Όταν έπαιζε ο Πάνας, ο ψίθυρος των δέντρων σταματούσε κι ο θόρυβος των νερών που κυλούσαν έσβηνε μόνο στο άκουσμα του μελωδικού ήχου της σύριγγας. Και τότε, Νύμφες, Χάριτες και Ώρες, συνεπαρμένες από το γλυκό ήχο της καλαμένιας του φλογέρας, σήμαναν το ξεκίνημα του χορού..
Για άλλη μια φορά ο Πάνας σημαίνει με την μελωδική του φλογέρα και η γιορτή ξεκινά...


Σάββατο 9 Αυγούστου

20:00 “ΜΑΜΜΑ ΤΟΝΙ” των Φράνκα Ράμε/Ντάριο Φο. Θεατρική παράσταση από την ομάδα Πείρα(γ)μα
20:45 bb5 "Percussion System"
21:30 Νίκος Ξυδάκης
23:30 dj set
guests

Κυριακή 10 Αυγούστου

20:00 Salto Mortale
21:00 Στάθης Δρογώσης
22:00 Βασιλική Καρακώστα
23:30 Βασίλης Βασιλάτος και Ιστορίες για Κρουστά με τη συμμετοχή του ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ. με βαλκανικούς χορούς
01:30 “Η Αθοπετού” της Μάρως Δούκα. Θεατρική παράσταση από την ομάδα Προσάναμμα

Ώρα Έναρξης: 20:00


Είσοδος Ελεύθερη
Ελεύθερο Camping

Περισσότερες Πληροφορίες:

email: festivalimnis@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η