Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταστροφική απαγόρευση εισαγωγής βοοειδών και προβάτων, από Πελοπόννησο, στην Ρωσία !

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το απόγευμα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Κτηνιατρική και Φυτοϋγειονομική Εποπτεία της Ρωσίας ανακοίνωσε περιορισμούς στην εισαγωγή ζώντων βοοειδών και προβάτων από την Πελοπόννησο και την περιοχή Λάτιο της Ιταλίας, λόγω των κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού.

Το ανωτέρω εντάσσεται στο γενικό Προεδρικό διάταγμα που προβλέπει «απαγόρευση ή περιορισμό» των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από χώρες οι οποίες επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία υπέγραψε o πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Interfax.

Το διάταγμα της ρωσικής προεδρίας δεν εξαιρεί την Ελλάδα και για αυτόν το λόγο διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Κρεμλίνο η απαγόρευση θα ισχύσει για ένα χρόνο, το οποίο αυτομάτως δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην ελληνική αγροτική οικονομία, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μείνουν αδιάθετες τεράστιες ποσότητες προϊόντων.


Σχόλιο : αυτά επιφέρει η άθλια πολιτική των εδώ νενέκων σε αυτούς που πυροβολούσαν στην Κατοχή οι παππούδες μας. Τους κωλογερμανούς και στις ... αλητο-τρόικες τους. 
Αυτά όμως επιφέρει και το τάισμα των χορτοφάγων ζωντανών με ζωοτροφές που περιέχουν ζωικά απομεινάρια καθώς και 
η ολιγωρία όσων δεν ψέκασαν για κουνούπια και σκνίπες !

Υπενθυμίζω πως, τα ΙΔΙΑ προκάλεσαν οι ... σύμμαχοι της Ευρωπαικής (ναζιστικής) ... ένωσης ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ -προ ολίγων μηνών- με το ebargo εισαγωγής πετρελαίου από το ΙΡΑΝ και τώρα εισάγουμε πετρέλαιο ... από που άραγε ;;;;;; 
Τι αποθέματα έχουμε ; Με τι τιμή το εισάγουμε ; Πόσο πίστωση μας δίνει ο νυν πωλητής όταν, το ΙΡΑΝ είχε "ανοικτό" λογαριασμό ΕΙΔΙΚΑ με ΕΜΑΣ και πληρώνονταν κάθε ... του Αγίου ... ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η