Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι “κακό” έκανε ο Έλληνας παραγωγός και του απαγορεύσατε το πλανόδιο εμπόριο ;

(Πρόλογος : αγρότες συμπατριώτες, για να μη σας κοροϊδεύει κανείς από τους ... φερόμενους ως "κυβερνητικούς", λέγοντάς σας πως θέλει το καλό σας).

Διαμαρτυρία ενάντια στην ύπουλη απόπειρα κατάργησης του κινήματος”ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ”


xwris georganta
  

Κύριε Γεωργαντά Γεώργιε βουλευτή Ν. Κιλκίς, 


πρόσφατα, η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε κι εσείς, ψήφισε τον νέο νόμο περί λαϊκών αγορών (ν. 4264/2014: Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος …), σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου σε δήμους άνω των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων (βλέπε άρθρο 25). Δηλαδή, στο εξής, ο παραγωγός που έβαζε πχ. 10 στρέμματα πατάτες, δεν θα επιτρέπεται πλέον να
πουλάει τα προϊόντα του απευθείας στους πολίτες, διότι όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι ελάχιστοι οι δήμοι στην Ελλάδα με λιγότερους από 3.000 κατοίκους!


Μήπως έχετε την ευγενή καλοσύνη να μας εκθέσετε τους λόγους που σας οδήγησαν στην απόφαση αυτή;


Ζητάμε λοιπόν από εσάς να μας εξηγήσετε:

  • για ποιο λόγο απαγορεύετε στους καταναλωτές το δικαίωμα προμήθειας προϊόντων της ελληνικής γης απευθείας από τους παραγωγούς;
  • Τι “κακό” έκανε ο Έλληνας παραγωγός και του απαγορεύσατε πλανόδιο εμπόριο;
  • γιατί με τον απαράδεκτο αυτό νόμο οδηγείτε παραγωγούς και καταναλωτές απευθείας στην αγκαλιά των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ; Δεν σκεφτήκατε πως με τον περιορισμό αυτό κάποιοι θα ελέγξουν ολοκληρωτικά την τροφή μας;
  • γιατί επιχειρείτε να βάλετε τέλος σε ένα κίνημα το οποίο έδωσε σημαντική οικονομική ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά και παραγωγούς στον τόπο μας;
  • γιατί δημιουργήσατε παραγωγούς δύο ταχυτήτων; (αφού έχουμε αυτούς που τους ανανεώνεται η άδεια και άλλους που δεν έχουν και δεν πρόκειται να αποκτήσουν;)

Πολίτες του Κιλκίς

Εδώ και τρία περίπου χρόνια οργανώσαμε με υποδειγματικό τρόπο 22 διανομές ελληνικών προϊόντων “Χωρίς Μεσάζοντες”. Οι δράσεις μας εξασφάλισαν ποιοτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές και ικανοποιητικές τιμές για τους παραγωγούς. Στηρίξαμε τον Έλληνα γεωργό, τις τοπικές καλλιέργειες, τα ελληνικά προϊόντα και την τοπική οικονομία. Με όπλο την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και τον εθελοντισμό πολεμήσαμε την αισχροκέρδεια και τα μονοπώλια, δώσαμε ένα γερό χτύπημα στο στρεβλό σύστημα της αγοράς. Και τα καταφέραμε!

Όμως η κυβέρνηση είχε διαφορετική άποψη και ψήφισε ένα νόμο που προσπαθεί να βάλει τέλος στις δράσεις μας «Χωρίς Μεσάζοντες».


Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο, διότι μέσα απ’ αυτό εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των παραγωγών αλλά και των επαγγελματιών, δίνοντας ταυτόχρονα στον καταναλωτή τη δυνατότητα προμήθειας ντόπιων και ποιοτικών προϊόντων σε δίκαιες χαμηλότερες τιμές.


Σας καλούμε να λάβετε μέρος στη διαμαρτυρία που ξεκινήσαμε σήμερα, και όλοι μαζί να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να τροποποιήσει τα επίμαχα σημεία του νόμου.




Παρακαλώ να προστεθεί και το δικό μου όνομα στην κατάσταση των πολιτών που διαμαρτύρονται και απαιτούν άμεσα εξηγήσεις για την ύπουλη απόπειρα απαγόρευσης του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η