Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΟΣΟΧΗ δηλητήρια !!!! Στην Γαλλία τα κατατάσσουν στα καρκινογόνα. Εμείς ; (* upd)

(*upd 15-6-2015) Γαλλία: Πέντε παρασιτοκτόνα «ύποπτα» για πρόκληση καρκίνου
Ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέταξε πέντε παρασιτοκτόνα στην κατηγορία των «πιθανών» ή «δυνητικά» καρκινογόνων ουσιών για τον άνθρωπο. Χρησιμοποιούνται σε όλη την Ελλάδα !!! ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Αναλυτικότερα :
 
Το ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη, ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα στον κόσμο, και τα εντομοκτόνα μαλάθειο και διαζινόν

κατατάχθηκαν στην κατηγορία «πιθανόν καρκινογόνα για τον άνθρωπο», αν και «οι αποδείξεις είναι περιορισμένες», σύμφωνα με τον Iarc.
Επίσης τα εντομοκτόνα παραθείο και τετραχλωβινφός έχουν ήδη απαγορευθεί ή έχουν τεθεί περιορισμοί στη χρήση τους σε πολλές χώρες καθώς έχουν καταταχθεί στην κατηγορία των «δυνητικά» καρκινογόνων ουσιών. 


Σημειώσεις :  
  • συστατικό γλυφοσάτη περιέχει το roundap.
  • Τo παραθείο είναι σχεδόν η ίδια χημική ένωση με το μαλάθειο και είναι και τα δύο ισχυρά δηλητήρια και καρκινογόνα μιας και ανήκουν στην ομάδα των οργανοφωσφορικών ενώσεων.
  • Στο διεθνές εμπόριο η έννοια "ύποπτο για πρόκληση καρκίνου", σημαίνει "σίγουρη πρόκληση καρκίνου".
(*upd 15-6-2015) : ΠΛΕΟΝ, με σημερινή 15-6-2015 απόφαση της Γαλλίδας υπουργού Οικολογίας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ !!! Του Raundup !!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η