Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φτιάχνω σπιτικό κρεμοσάπουνο και σαμπουάν (monsanto και πολυεθνικές = καρκίνος)

Ψάχνοντας εδώ και καιρό για μια καλή συνταγή για σπιτικό υγρό κρεμοσάπουνο, χωρίς τον "θάνατο" των χημικών μέσα του και έχοντας δοκιμάσει 4-5 συνταγές με όχι και τόσο ικανοποιητικά αποτέλεσμα, καταστάλαξα και σας μεταφέρω την 6η στην οποία έπαιξα λίγο με το φτιάξιμο της, όσων αφορά τις δοσολογίες. 

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τρίβουμε 250 γραμμάρια αγνό σαπούνι (για την συνταγή του  ΕΔΩ) στον χοντρό τρίφτη του τυριού και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό απιονισμένο (για το ηλεκτρικό σίδερο) στο οποίο έχουμε βράσει μέσα του 6-7 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι.

Το μυστικό για να μη χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα στο υγρό σαπούνι είναι η χαμηλή φωτιά στο βράσιμο !
 
Αναμιγνύουμε ΑΡΓΑ συνεχώς όλη την ώρα που είναι στη φωτιά η κατσαρόλα. Όταν το σβήσουμε το μάτι της κουζίνας αφήνουμε το κατσαρόλι για 5-6 ώρες σκεπασμένο με μια πετσέτα για να να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος αλλά και για να ηρεμήσει. 

Μετά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, και 2 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη. Ανακατεύομε για 10 λεπτά ακόμη, αργά με μια

Τέλος, προσθέτω και λίγες σταγόνες (περί τις 20-25) αιθέριο έλαιο πικραμύγδαλο (ή ότι άλλο θέλετε, αρκεί να είναι αγνό) και μισό κρασοπότηρο τσίπουρο. 

Υπέροχο αγνό και εύκολο υγρό κρεμοσάπουνο
Αφήνουμε το κατσαρόλι όλο το βράδυ σκεπασμένο με την πετσέτα και το πρωί, το ανακατεύουμε μια φορά ακόμη με ένα κουτάλι βλέποντας αν χρειάζεται το μείγμα διάλυση με λίγο νερό ακόμη (απιονισμένο) μιας και μπορεί να είναι πιο πηκτό από όσο θέλουμε.

Μεταφέρουμε το υγρό σαπούνι σε μια αντλία σαπουνιού χεριών και όσο περισσέψει, σε ένα βάζο. Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Όμορφο ως θέαμα μα και κυρίως αγνό χωρίς τα διάφορα χημικά που έχουν τα του εμπορίου, ενώ είναι και "σκληρός μαχητής" της βρωμιάς των χεριών.

Στο ανωτέρω, προσθέτοντας 3 κουταλιές επιπλέον γλυκερίνη, έχουμε ένα άψογο σαμπουάν στο οποίο μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και ροδόνερο (για ξερά μαλλιά), βρασμένο νερό με δεντρολίβανο αντί του χαμομηλιού (για όσους έχουν πιτυρίδα).

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Πατριώτες, προ λίγου καιρού εδώ μέσα είχαμε επαναλάβει ότι πλέον ξέρει όλος ο κόσμος ! Τα χημικά των εταιρειών και ειδικά της monsanto κατατάχθηκαν στα "ύποπτα" για καρκίνο, ... προϊόν της οποίας είναι το τερατώδες Raundup !!!
ΠΛΕΟΝ, με σημερινή απόφαση της Γαλλίδας υπουργού Οικολογίας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ !!! Του Raundup !!!
Όπως σταδιακά απαγορεύονται παγκοσμίως και τα parabens που περιείχαν σαμπουάν, οι λοσιόν, τα αφρόλουτρα και τα υγρά σαπούνια, ως "ύποπτα" για προκλήσεις καρκίνου !!!

Πατριώτες είναι ενθαρρυντικό πως ο τζίρος της monsanto, όπως και των μεγαλοβιομηχάνων συναφούς παραγωγής -παγκοσμίως- πέφτει ραγδαία. Ας μην τους στηρίξουμε στηρίζοντας ότι αξίζει ! Εμάς !!!


Επιμέλεια - συγγραφή, Γιώργος Θ. Κανελλάκης

upd : κάντε ένα κόπο και διαβάστε αυτό εδώ και μετά ... χρησιμοποιήστε ξανά (αν τολμάτε) τα του εμπορίου ενόσω μπορείτε με ελάχιστο κόπο και σχεδόν μηδενικό κόστος να έχετε δικά σας αγνά σκευάσματα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η