Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σας ευχόμαστε να μη το σκεφτείτε καν !

Διαβάστε συμπατριώτες τι πάνε να περάσουν ! Διαβάστε ενόσω θα είστε καθιστοί και ξαναδιαβάστε μιας και δε θα πιστεύετε στα μάτια σας !!!
Έχουν βάλει σε "διαβούλευση" το θέμα : φύτεψε δήμαρχε στην περιοχή που έχεις εκλεγεί ραδιενεργά απόβλητα και πάρε ανταμοιβή !!!
Αναλυτικότερα και πιο συγκεκριμένα, στην σελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει αναρτηθεί (μεταξύ των άλλων) για διαβούλευση το κάτωθι : 

Άρθρο 22
Αντισταθμιστικά οφέλη
Αντισταθμιστικά οφέλη παρέχονται στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α’ βαθμού της περιοχής στην οποία θα δημιουργηθεί εγκατάσταση διάθεσης ραδιενεργών αποβλήτων. Τα αντισταθμιστικά οφέλη έχουν κοινωνικό, οικονομικό, αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, ή άλλο χαρακτήρα, ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής. Ο αρμόδιος για την ΕΕΑΕ υπουργός συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης  για τη μορφή και το ύψος των αντισταθμιστικών οφελών, τα οποία καθορίζονται με κοινή απόφαση του αρμόδιου για την
ΕΕΑΕ (*) υπουργού και των καθ’ ύλην αρμόδιων υπουργών.
κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση
 βλέπε : http://www.opengov.gr/ypepth/?p=2574#comments

(* ΕΕΑΕ :  Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας)

Πατριώτες, συμπατριώτες, κάτω από το κείμενο του ανωτέρω δεσμού, υπάρχει χώρος και δυνατότητα να γράψετε σχόλια. Φροντίστε το ... ! μιας και έχουμε ΜΟΝΟ 1 ΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ !!!

Τονίζω πως : ο κυριολεκτικά ανώμαλος νους (που 99,9% είναι εντολή

των ξένων ναζιστών της Ε.Ε.) που σκέφτηκε να καταθέσει -έστω για συζήτηση- θέμα : δέξου να φυτευτούν ραδιενεργά απόβλητα (άλλων χωρών) και εσύ Δήμε θα έχεις το "κάτι τις σου στο Δήμο", είναι πέραν κάθε νοσηρής φαντασίας.
Όπως το ίδιο θα είναι και όποιος Δήμαρχος δεχθεί ΕΣΤΩ να συζητήσει κάτι συναφές.


Για να μη χορέψουμε ... συρτάκι όλοι παρέα, φροντίστε να τους στείλετε από εκεί που ήλθαν όποιοι -ΈΣΤΩ- δεχθούν να το συζητήσουν !

upd. Στα δεξιά της σελίδας της διαβούλευσης, όπου αναφέρει σε ροζ παράθυρο : "σχετικό υλικό", κάνοντας κλικ επάνω στο "Προεδρικό διάτάγμα" και πηγαίνοντας στην τελευταία σελίδα του, βλέπουμε ποιοι έχουν συνυπογράψει το "άνοιγμα της ... συζήτησης" αυτής, από την οποία αντιλαμβανόμαστε όλοι (συνεκτιμώντας και τις αναφερόμενες "οδηγίες" των πρώτων αράδων του κειμένου, που αναφέρουν νόμους και οδηγίες από το 1983 μέχρι και προ 3 μηνών) το τι συνέβη και πως πόντισαν ανοικτά της Κρήτης βαρέλια με ραδιενεργά κατάλοιπα, προ μηνών !


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η