Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στη “γιορτή σαρδέλας” στο Βελημάχι.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στη “γιορτή σαρδέλας” και στο διαγωνισμό ομορφότερου μουστακιού 2015, στις 9 Αυγούστου 2015 στο Βελημάχι.

Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι, ο Σύλλογος Βελημαχιτών Αρκαδίας διοργανώνει τη φετινή γιορτή σαρδέλας και το διαγωνισμό ομορφότερου μουστακιού 2015 και σας καλούμε την Κυριακή 9η Αυγούστου 2015, ώρα 9:00 μμ, στο αθλητικό κέντρο Βελημαχίου (γήπεδο μπάσκετ).

Η διοργάνωσή μας στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών του συλλόγου και η ορχήστρα με τους νέους καλλιτέχνες θα φροντίσει ο κόσμος της περιοχής μας να χαρεί και να διασκεδάσει στον τόπο του. Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Γορτυνίας για την ενίσχυση της εκδήλωσης. 

Η σαρδέλα όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα είναι προσφορά της
επιχείρησης Σταυροδρόμι, του Θ. Κακούρη. Τα δώρα κλήρωσης των λαχνών για τη στήριξη του έργου του συλλόγου, προσφέρονται από το σύλλογο και από συμπατριώτες δωρητές.

Σας περιμένουμε να ανταμώσουμε από κοντά.

Σύλλογος Βελημαχιτών Αρκαδίας
Ταχ.Δνση: Κουγκίου 2, ΤΚ:11146
T/F: 6972222680/2130350458
S: www.velimachi.gr
email: velimachi.gortynias@gmail.com
 

Συμμετοχή στους αγώνες μπάσκετ στις 14,15,16 Αυγούστου 2015 μεταξύ των ομάδων της Δημοτικής Ενότητας Κοντοβαζαίνης, στα γήπεδα Κοντοβάζαινας και Βελημαχίου.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η