Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοινή Αγροτική Πολιτική. Ο θάνατος της Ελληνικής αγροτικής οικονομίας

Αντιγράφω σχολιασμό (που εκφράζει όλους μας) του Γιώργου Κανελλάκη από το facebook για την οριστική καταστροφή που υπόκειται ο Ελληνισμός μέσω της εξαφάνισης της αγροτικής παραγωγής και κατ΄ επέκταση της κτηνοτροφικής, της παραγωγή του γάλακτος κλπ :

"Προς .... ευρωπαϊστές. Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) ονομάζεται το "πλαίσιο" (;;;;) της Ε.Ε. σύμφωνα με το οποίο ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ το δικαίωμα να παράγουμε (επί παραδείγματι) περισσότερο από το 30% του γάλακτος που χρειάζονται οι κάτοικοι της Ελλάδος. Το υπόλοιπο το παίρνουμε (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ) από Ολλανδία, Γερμανία κλπ. Το αυτό ισχύει όχι μόνο για το γάλα, αλλά για το σύνολο της παραγωγής των χωρών της (ναζιστικής) Ε.Ε.

Έτσι, από χθες : "...η καλλιέργεια της βιομηχανικής ντομάτας, «έσβησε» μαζί με το Συνεταιριστικό Εργοστάσιο Επεξεργασίας Ντομάτας στην

Ξάνθη...".  Φάτε λοιπόν Ε.Ε. και euro και όχι βρώσιμα Πατριώτες.

Σημειώνει δε και προσθέτει : "Ναι, βεβαίως. Δεν είναι τωρινή υπόθεση οι ποσοστώσεις, αλλά σύντομα έρχεται η ΚΑΠ 2 καθώς και η T.T.I.P. όπου εκεί θα είναι η χαριστική βολή, μιας και ναι μεν εμφανίζονται ως διαφορετικές ως προς την συνάφεια, έχουν όμως να κάνουν με την παραγωγή και την δικαιοδοσία να αντιδράσεις παραγωγέ. Ακόμη και το Κράτος.

Έτσι λοιπόν θα έχουμε την monsanto ως μεγάλο αφεντικό. Βλέπε νταβατζή, της υδρογείου".

Στο σημείο αυτό θα προσθέσουμε και ένα video ενός εκ των σχολιαστών στην ανωτέρω ανάρτηση, video του 1995, στο οποίο ο καθηγητής κ. Σωτήρης Σοφιανόπουλος (χημικός στο επάγγελμα) από τότε μιλούσε για όσα ζει η αγροτιά σήμερα. Από την παραγωγή βόειου κρέατος μέχρι αυτή του γάλακτος. Από τις καλλιέργειες οπορωκηπευτικών μέχρι αυτή του βαμβακιού.

Ο καθηγητής που προ 40 ετών μιλούσε για τα πετρέλαια στο Ιόνιο και τον συνέλαβαν, τον δίκασαν (το 1979) και τον εξαφάνισαν επαγγελματικά, όταν άρχισε να κάνει εξόρυξη αυτού.  
 
Δείτε λοιπόν (από το 10 λεπτό μέχρι την 1 ώρα και το 22ο λεπτό) και σκεφτείτε καλά αν τα κόμματα που στηρίζουν την ... ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, εκφράζουν τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Δείτε, ακούστε και θυμηθείτε τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας τον κ. Κωστή Στεφανόπουλο, το 1995 να βγάζει επίσημη ανακοίνωση πως "οι Έλληνες γεωργοί είναι πολλοί στον αριθμό και πως περιττεύει η τόσο μεγάλη παραγωγή". Ακούστε αυτά και σκεφτείτε τι ζείτε σήμερα συμπατριώτες παραγωγοί.


Ακούστε τέλος την ρήση του : "όταν κυνηγάς ένα γατί σε ένα ανοικτό χώρο, φεύγει τρέχοντας. Όταν το κυνηγάς σε κλειστό χώρο, σου ορμά να σε φάει. Γι αυτό (όπως λέει από το 1995) τα ΜΜΕ σου δίνουν περιθώριο να εκτονωθείς ώστε να νομίζεις πως είσαι ελεύθερος ενώ είσαι έγκλειστος και σε πάνε για θανατική καταδίκη". Σκεφτείτε επαναλαμβάνουμε τι διαβάζετε καθημερινά σε δήθεν ελεύθερες εφημερίδες, τι ακούτε σε ραδιόφωνα και στο internet από παπαγαλάκια έμμισθα του τύπου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η