Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαρμελάδα, Φέτα, Λάδι. Και όποιοι θέλουν, ας καταλάβουν !

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) οι ελληνικές εξαγωγές προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) παρουσίασαν αύξηση κατά 28,4% το πρώτο τρίμηνο του 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, με τις φράουλες και τις μαρμελάδες, να οδηγούν ακολουθούμενα από γιαούρτια, ιχθυηρά και ελαιόλαδο, όσον αφορά τα αγροδιατροφικά προϊόντα. Για το ίδιο διάστημα μείωση των εξαγωγών των γουνοδερμάτων κατά 48%.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Πρεσβείας μας στο Ντουμπάι, οι ελληνικές εξαγωγές για τις φράουλες σημείωσαν αύξηση +335%, γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες +176%, συσκευές φωτισμού +163%, αλουμίνια +85%, γιαούρτια +67%, προϊόντα ομορφιάς +49%, φύλλα και
λεπτές ταινίες από αργίλιο +25%, ιχθυηρά +20,7%, ελαιόλαδο +13,6%, φάρμακα +12,8%, μάρμαρα +2,8%, πετρελαιοειδή προϊόντα +605%. 

Σημαντική μείωση όμως κατέγραψαν τα γουνοδέρματα -48,3%, όπως και οι καρποί και φρούτα -20%, λόγω του "κλεισίματος" (σ.σ. Γ.Θ.Κ. από το ναζιστικό τερατούργημα την Ε.Ε.) των αγορών της Ρωσίας, όπου απευθύνονταν η πλειοψηφία των εξαγωγών αυτών.

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Συμπατριώτες έχω προσπαθήσει κατ΄ επανάληψη να σας τονίσω και να σας θυμίσω πως έχετε ΘΗΣΑΥΡΟ γύρω σας. Θησαυρό που δεν τον εκμεταλλεύεστε όσο θα μπορούσατε. Και έτσι, α) χάνετε έσοδα και β) αφήνετε άλλους να καρπώνονται τους κόπους σας. 

Προχωρήστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε συγκεντρώσεις μεταξύ σας, ανά περιοχές, δημιουργήστε καταστατικό λειτουργίας, στήστε δραστηριότητες παραγωγής των ανωτέρω και εμείς, που δυστυχώς ζούμε μακρυά από τα Πάτρια Εδάφη, θα είμαστε κοντά σας. Τόσο για την αγορά των προϊόντων σας, όσο και για την προώθησή τους σε καταστήματα συνοικιακά. Και γιατί όχι ; Ακόμη και για την εξεύρεση χώρων - καταστημάτων, προώθησης προϊόντων σας σε κεντρικά σημεία των πόλεων. 

Ένα μόνο θα σας τονίσω. Προς Θεού μη σας πιάσει η μανία να βγάλετε "εύκολο και γρήγορο" εμπορικό κέρδος, ανεβάζοντας τις τιμές σας σε σημεία που πωλούν μεγαθήρια του εμπορίου τα εμπορεύματά τους μιας και τότε, η αποτυχία θα είναι σίγουρη. Η ... άποψη : "το δικό μου είναι καλύτερο και θα πληρωθεί ακριβά", έχει πεθάνει. Ανεπιστρεπτί ! Και το ξέρετε και το βλέπετε και το ζείτε πλέον και εσείς στα αρκετά γεμάτα χωριά μας, μα, στα άδεια από εμπορική κίνηση. Επιλέξτε την διασπορά εσόδων (λίγα από πολλούς) και όχι τον συγκεντρωτισμό (πολλά από λίγους).

Επιπροσθέτως σας παραθέτω ΕΔΩ τον πίνακα του Υπουργείου Ανάπτυξης για το τι ζητούν -αυτήν την περίοδο- τρίτες χώρες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η