Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αδελφότητα Κοντοβαζαινιτών προ ετών. Με άλλα λόγια, όταν η Αδελφότητα ήταν Αδελφότητα

Μια φορά και ένα καιρό, η Αδελφότητα Κοντοβαζαίνης λειτουργούσε κτυπώντας πόρτες, ζητώντας στήριξη, χρήμα από χορηγούς, δώρα για εκδηλώσεις και γενικά ζητώντας οτιδήποτε καλό που θα μπορούσε να χρησιμεύσει στον Άγιο Τόπο μας και στους συμπατριώτες μας.

Με άλλα λόγια δεν περίμενε να της κτυπήσουν την πόρτα και να της πουν : "πάρε αυτά", αλλά έκανε το αντίθετο. Ζητούσε. Και το έκανε με κέφι, όρεξη και καμάρι.

Και το έκανε μόλις 10 - 15 χρόνια μετά από μια ολική καταστροφή της υφηλίου. Από τον Β΄ Π.Π.

Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο να μην γίνονται και σήμερα ανάλογες κινήσεις. Δράσεις, χοροί, εκδρομές. Και όχι μια φορά το έτος αλλά 3, 4 και παραπάνω ίσως.
 
Γνωρίζουμε την απάντηση. "Τους καλούμε και δεν έρχονται", λένε ως εύκολη
απάντηση. Έτσι είναι. Ή μήπως δεν είναι ; 
Μήπως δηλαδή προσκαλείται κόσμος, κόσμος που δεν έρχεται διότι δεν θέλει να δει μπροστά του τις γνώριμες καταστροφικές φυσιογνωμίες που διέλυσαν τον τόπο μέσα από τα γνωστά ... κόμματα, κάνοντας το λαό και την πατρίδα, κομμάτια ; 

Φταίει η Πολιτική ; Όχι, καθώς, αυτά που διέλυσαν τα πάντα δεν είναι Πολιτικοί. Είναι παλιάνθρωποι. Φταίνε όσοι καλούν ακόμη και σήμερα παλιανθρώπους σε δράσεις και δραστηριότητες των Συλλόγων παριστάνοντας τα κομματόσκυλα των προαναφερομένων ; Όσοι γλείφουν κοκαλάκια από διαφημίσεις και δαπάνες ;

Η απάντηση αλλά και η λύση, θα δοθεί σύντομα μιας και ο κόσμος που δεν του αρέσει να αντιμετωπίζει την αδιαφάνεια και την πονηριά, ο κόσμος που έπαθε και έμαθε, δεν είναι ανόητος και πλέον μιλάει, ζητάει και δημιουργεί. 

Μέχρι τότε ας απολαύσουμε και ας αφήσουμε το νου να γεμίσει νόστο και ιδέες. Για το πραγματικά καθαρό και δυνατό μέλλον, πέρα από τα, ντόπια και μη, "τίποτα".

Ρ.Μ.

Κοπή πίτας 1974 Γιάννης Μπαχός, Κώστας Καλύβας, Χρήστος Κόκκαλης, Γιώργος Τσάκαλος, Κορομάντζος, Γιώργος Πρωτοπαπάς

22-6-1958 Μπροσούρα πρόσκλησης σε δράσεις και πεπραγμένων Αδελφότητας Κοντοβαζαινιτών
1-6-1958 Αδελφότητα Κοντοβαζαινιτών
9-11-1958 Αδελφότητα Κοντοβαζαινιτών
25-1-1959 Αδελφότητα Κοντοβαζαινιτών
29-3-1959 Αδελφότητα Κοντοβαζαινιτών

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η