Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακοίνωση χοροεσπερίδας των χωριών μας

Κοινή διοργάνωση χοροεσπερίδας 2018 από τους συλλόγους Βαχλαίων - Δημητριωτών - Κοντοβαζαινιτών

Αποφασίστηκε από τα ΔΣ των πιο πάνω συλλόγων να διεξαχθεί ο φετινός χορός από κοινού, με την συμμετοχή και των τριών χωριών της περιοχής μας, στο γνωστό κέντρο διασκέδασης «VOICE», ιδιοκτησίας συμπατριώτη μας, (τηλ. 6977 445 373), που βρίσκεται στην οδό Πέτρου Ράλλη και Κρήτης 1, έναντι του αμαξοστασίου των αστικών λεωφορείων της
Αθήνας. 

Ο χορός θα διεξαχθεί την Κυριακή το Μεσημέρι στις 04 Μαρτίου 2018, με ώρα έναρξης προσέλευσης 12:30. Οι προσκλήσεις θα διατίθενται στην είσοδο του κέντρου, από εκπροσώπους των τριών συλλόγων, η τιμή της πρόσκλησης είναι στα 22, 00 ευρώ

Στην τιμή της πρόσκλησης περιλαμβάνονται τα κάτωθι:
  1. Ορεκτικά: Τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, κρέπες και μπιφτέκι ζεστό. Ποικιλία τυριών, σαλάτα εποχής. 
  2. Κύριο πιάτο: Χοιρινή μπριζόλα με πατάτες φούρνου και φρούτα εποχής. 
  3. Ποτά: Κρασί λευκό και ροζέ και αναψυκτικά δωρεάν.
Για τους νηστεύοντες θα υπάρχουν νηστίσιμα εδέσματα.

Μουσική και χορός: Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον ΒΕΛΙΣΣΑΡΗ
 

Παρακαλούμε πολύ να δηλώσετε την συμμετοχή σας, εγκαίρως, μέχρι την 01/03/2018 στα κάτωθι τηλέφωνα:

  • 6979 553911 κ. Αθανασία Κιούση, Πρόεδρος Συλλόγου Κοντοβαζαινιτών.
  • 6973 226126 κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Πρόεδρος Συλλόγου Βάχλιας.
  • 6986 718736 κ. Βασίλειος Δαλαμάγκας, Πρόεδρος Συλλόγου Δήμητρας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η