Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενημέρωση πορείας για το θέμα του ΟΤΕ στην Κοντοβάζαινα

Μετά από την συλλογή 66 υπογραφών από συμπατριώτες μας και την αποστολή επιστολής στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ) και στην Ελληνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) μαζί με τις υπογραφές, (βλέπε Κοντοβαζαινίτες προς τον ΟΤΕ και την ΕΕΤΤ για το μείζον πρόβλημα των επικοινωνιών) συνέβησαν τα εξής :

Οι Βασίλης Χίτος και Γιώργος Κανελλάκης δέχθηκαν τηλέφωνο από υπάλληλο του ΟΤΕ Τριπόλεως, όπου κατά την μονόλεπτη συνομιλία τους μαζί της, δεν έμαθαν κάτι περισσότερο από το ... τίποτα.

Έτσι, κατόπιν αυτού, του άνευ ουσίας τηλεφωνήματος που ονομάστηκε "ενημέρωση", μεταφέρθηκαν σε επιστολή όλες οι στιχομυθίες με την υπάλληλο Τριπόλεως, μαζί με το πλήρες μέχρι τώρα ιστορικό και εστάλη χθες το απόγευμα 18:35 μμ με νέα επιστολή προς ΟΤΕ και ΕΕΤΤ, έχοντας ως παραλήπτη τον Πρόεδρο του ΟΤΕ. 

Κατόπιν τούτου, την αμέσως επόμενη ημέρα, σήμερα 21-9-2018 ακολούθησε τηλεφώνημα  από τα κεντρικά πλέον του ΟΤΕ, όπου
μετά την συνομιλία, ξεδιαλύθηκαν σε αρκετό βαθμό απορίες, σκέψεις, αγωνίες και αμφιβολίες που υπήρχαν σε πολλούς από εμάς. Επί σειρά ετών...

Ταυτόχρονα μας απέστειλαν το πλήρες ιστορικό για ανάρτηση, έχοντας μια σκέψη.
Να επιφυλαχτούμε για την ώρα και να παρακολουθούμε το θέμα από κοντά, αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις του ΟΤΕ.  
Κινήσεις που εκτιμούμε πως δεν θα περιορίζονται σε απλές έγγραφες απαντήσεις.


Κατόπιν αυτών, μη θέλοντας δώσουμε το περιθώριο για τρικλοποδιές σε κανένα δυνητικό κακόβουλο, πολιτικάντη ή γενικά άτομο/α που θα επιθυμούσε να κάνει την τρίχα τριχιά, πιστέψτε μας ότι θα επανέλθουμε σύντομα. 

Ακολουθεί η νέα επιστολή :






Προηγούμενη επιστολή που συνοδεύτηκε από 66 υπογραφές













Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η