Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κώστας Κουντάνης. Η επιλογή μας για τον Δήμο Γορτυνίας (video)

"Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου" έλεγε ο Πλάτωνας προ 2500 ετών.

Δε χρειάζονται πολλά λόγια για να καταλάβει κανείς τι έφταιξε και τα τελευταία 40 χρόνια η Περιοχή μας σβήνει ολοταχώς. Σε αυτό το σβήσιμο της ύπαρξης των Γορτυνίων και της Γορτυνίας υπάρχουν ευθύνες σε συγκεκριμένα ονόματα αλλά και σε αφανείς δράστες.  Γι αυτά όμως, δεν θα μιλήσουμε σήμερα. 

Βλέποντας την δημόσια συζήτηση (debate) που έλαβε χώρα στο κανάλι της Αρκαδικής Τηλεόρασης Τρίπολης (ART) την 20-5-2019 ξεχωρίσαμε τον άνθρωπο, τον 2 φορές εκλεγμένο Δήμαρχο Βυτίνας και 3 φορές εκλεγμένο πρόεδρο Νυμφασίας, τον Κώστα Κουντάνη που ηγείται στον συνδυασμό "Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ" και που είναι όχι μόνο πετυχημένος στις καρδιές του κόσμου της κοινωνίας αλλά είναι πετυχημένος και στα έργα που παρέδωσε, στις τοπικές κοινωνίες

που διοίκησε.Στον Κώστα Κουντάνη όπου, ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν έχουν ούτε μια κακιά κουβέντα να του προσάψουν.

 
Τον Κώστα που είναι ένας από όλους μας, που δεν περιορίστηκε σε "τα πήγαμε υπέροχα", ... "θα φέρω θάλασσα στην Γορτυνία" και σε "ευχαριστώ που με ρωτάτε ..." αλλά προσδιόρισε ακριβώς πως και με ποιους θα πάει η Γορτυνία, από το χείλος του γκρεμού που βρίσκεται εδώ και καιρό, στην φωτεινή επιφάνεια των σύγχρονων αναγκών. 

Ας ακούσουμε τον Κώστα Κουντάνη στο video.
 


Τέλος, ευχόμαστε στο συμπατριώτη μας τον Βασίλη Χίτο που συμμετέχει ως υποψήφιος με τον Συνδυασμό Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, υγεία και δύναμη, μιας και θέληση όρεξη να προσφέρει και γνώσεις έχει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η