Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κυνηγετική περίοδος 2019 – 2020. Όσα πρέπει να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε για το κυνήγι.

  • Απαγορεύεται το κυνήγι σε ακτίνα 150 μέτρα από μεμονωμένες αγροικίες και 250 μέτρα από κατοικημένες περιοχές, μέσα σε αμπελώνες μέχρι το τρύγημα, καθώς και σε αθέριστες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις και οπωρώνες.
  • Απαγορεύεται το κυνήγι όταν το έδαφος καλύπτεται από χιόνι.
  • Οι κυνηγετικές καραμπίνες επιτρέπεται να φέρουν συνολικά μέχρι τρία φυσίγγια (1 φυσίγγι στη θαλάμη + 2 στην αποθήκη) και απαγορεύεται να μπορούν να μπορούν να δεχθούν περισσότερα(είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση μειωτήρα).
  • Ο κυνηγός οφείλει να μεριμνά για το σκυλί του διατηρώντας το υγιές και να μην το αφήνει αδέσποτο.
  • Ο κυνηγός οφείλει να σέβεται την ξένη ιδιοκτησία και περιουσία, να μην ανάβει φωτιά ή να πετάει αναμμένα τσιγάρα στο δάσος, να μην ρυπαίνει, τους κυνηγότοπους και γενικά να φροντίζει να διατηρεί το περιβάλλον καθαρό και από τα χρησιμοποιημένα φυσίγγια.
  • Κυνηγοί οφείλετε να δέχεστε χωρίς αντίρρηση τον έλεγχο και έρευνα των αρμοδίων οργάνων και να συμπεριφέρεστε με ευγένεια. Σε αντίθετη περίπτωση διαπράττετε το αδίκημα της απείθειας.
  • Η απληστία θήρευσης κατά των θηραμάτων  είναι αντιαθλητική και επιφέρει βάρος στη φύση.
     

Κυνηγετική περίοδος 2019 – 2020: Αυτοί είναι οι περιορισμοί στο κυνήγι για φέτος (πίνακες)

Όπως διαβάζουμε στο ΦΕΚ με υπογραφή του υπουργού Κωνσταντίνου Χατζηδάκη: Καθορίζουμε την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2019 - 2020 από 20 Αυγούστου 2019 μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2020.

Κατ’ εξαίρεση της παραπάνω παραγράφου, επιτρέπουμε τη θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus) μέχρι την 10 Μαρτίου 2020. Τα επιτρεπόμενα να κυνηγηθούν είδη, η χρονική περίοδος και οι μέρες κυνηγίου τους, καθώς και ο μέγιστος αριθμός θηραμάτων κατά είδος, που επιτρέπεται να θηρεύει ο κάθε κυνηγός στην ημερήσια έξοδό του, αναφέρονται στον «ΠΙΝΑΚΑ ΘΗΡΕΥΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ» που ακολουθεί. Στο Κεφάλαιο Β της παρούσας απόφασης αναφέρονται οι ειδικές ρυθμίσεις ως προς το κυνήγι του «ΠΙΝΑΚΑ ΘΗΡΕΥΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ».

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΗΡΕΥΣΙΜΩΝ
 thhreusima 1 56
thhreusima 2 52


Περισσότερα στο argolidatv.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η