Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

kontovazaina.gr αντί του παλαιότερου kontovazaina.blogspot.com

Και εγένετο kontovazaina.gr

 

 

Από σήμερα 18-10-2023 το kontovazaina.blogspot.com βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να αναγγείλει στους φίλους του ότι μετατράπηκε σε kontovazaina.gr

 

Η μετατροπή και η μετάπτωση του blogspot σε χώρο με δικό του domain έγινε κατόπιν ενεργειών και πόρων Ανθρώπων με όραμα, γνησιότητα, ακέραιη ψυχή και καθάριο βήμα στη ζωή. 

Στο νέο domain μας συνεργούν και τεχνολογίες που χωρίς τη βοήθεια των υποστηρικτών όσων νιώθουμε και κάνουμε, και κυρίως όσων θα κάνουμε, δεν θα μπορούσαμε να τα πραγματοποιήσουμε.

Έτσι θα μπορείτε να πληκτρολογείτε στον browser σας σκέτο το kontovazaina.gr. Χωρίς τίποτα άλλο. Όσοι δε έχετε αποθηκευμένο στα αγαπημένα σας το παλιό link kontovazaina.blogspot.com ενδεχομένως να δείτε ότι θα σας ζητείται να επιλέξτε το "NAI".

 

 

Τέλος, εντός των επομένων ωρών θα δώσουμε και ένα εργαλείο στην Κοντοβάζαινα και στα πέριξ χωριά του τέως Δήμου Κοντοβαζαίνης που όμοιό του υπάρχει μόνο "εκεί που τολμούν οι αετοί". 

Ένα "εργαλείο" που θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι και θα βάλει τέλος στις "φιλολογίες" και στον θάνατο της περιοχής μας.

Κάντε λίγη υπομονή. Ελάχιστη.





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμά...

Εγκληματίες. Νταήδες. Τραμπούκοι. Αιμομίκτες. Άνανδροι. Εκβιαστές. Δειλοί. Κατά συρροή παράνομοι. Παρακρατικοί δολοφόνοι ;

Τα πρώτα ήταν γνωστά.  Όταν τα «κλειστά στόματα» μιας μικρής κοινωνίας άνοιξαν, κάποιοι αναρωτιούνται αν συντρέχουν λόγοι και για το τελευταίο. Όλα στο φως. Μια μεγάλη έρευνα που θα φέρει στο φως όλα όσα σιγοψιθυρίζονται πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες σε στρούγκες και σε στάνες.   Μια έρευνα που θα φέρει στο φως τους λόγους που διώχνουν κάθε καλό στοιχείο, που τρομοκρατείται κάθε παραγωγικό μέλος και αναγεννά κάθε γερμανοτσολιά χαφιεδοχίτη του ζοφερού παρελθόντος. Μια έρευνα που θα κάνει ντόρο και θα διώξει την κόπρο του Αυγεία. Μια έρευνα που θα απαντήσει σε κάθε απορία.